Interiérové inšpirácie - dekorácie okien

 
 
 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

Interiérové inšpirácie - dekorácie okien

Dekorácie okien Rímska roleta

KAŽDÝ Z NÁS má vysnívaný svoj hrad, svoje miesto na relax s rodinou a zábavu s priateľmi a väčšina z nás sa snaží svoje myšlienky pretaviť do skutočnosti.

Ale mnohokrát až keď už bývame a sme vybavení nielen tým najnutnejším, zisťujeme, že stále to nie je „to pravé orechové“. Steny sú priveľké, prázdne a mŕtve, zo stropov na nás pozerajú čierne hady, ktoré nám tu zanechali stavbári, podlahy nás chladia na chodidlách a okná nám pripadajú ako premietacie plátno, na ktorom by sme mohli sledovať všetko, čo sa deje u susedov. Náš hrad nám neposkytuje pocit intimity, pohodlie a komfort, nevytvára pocit domova a o nejakej elegancii sa vôbec nedá hovoriť. 

Pred vašim rozhodnutím ako harmonicky dotvoriť interiér vám ponúkame zopár inšpirácií, z ktorých si máte možnosť vybrať tie, ktoré budú odzrkadľovať vašu osobnosť.

Vymeňte premietacie plátno za „fashion windows“!

Dekorácie okien oživujú miestnosť, dodávajú jej originalitu pretože vhodnou kombináciou materiálov, systémov, zladením farieb a vzorov môžeme vyjadriť svoj vlastný zmysel pre krásno.

Nové trendy neobchádzajú ani tradičnú a ešte stále najrozšírenejšiu alternatívu ako dekorovať okná a to  záclony a závesy. Pocit elegancie však dosiahneme len kvalitnými textíliami, samozrejme zladenými so zvyškom interiéru. Dôležité je nielen ich farebné a materiálové prevedenie, ale tiež ich umiestnenie v interiéri.

Trendom dnešných ale aj budúcich dní sú textilné posuvné panely, nazývané „japonské steny“. Ide o nenariasenú textíliu, rozdelenú na vertikálne pásy, ktoré sa hodia do moderných priestorov a úplne ideálne je ich umiestnenie na francúzske okná. Či preferujete elegantné, prírodné, prípadne pastelové odtiene, alebo efektné čierno-biele riešenia, dnešná ponuka vás postaví pred také množstvo variant, že môžete byť úplne bez obáv, že by váš sused mal rovnaké okná ako vy.

Atraktívnym dekoratívnym prvkom sú plisované rolety, duety a rímske rolety. Plisé a duety sa vyrábajú na okná rôznych tvarov a veľkostí, úplne úžasne vyzerajú v zimných záhradách. Môžu byť tiež upravené antireflexnou vrstvou a v takomto prípade zabraňuje prieniku sálavého tepla do priestoru. Rímske rolety sú schopné plniť funkciu záclony, ľahkého závesu, prípadne byť v prevedení blackout. Moderné látky, kvalitný mechanizmus s kónickými navíjačmi umožňujúci veľmi presný chod  rolety, ich jednoduchá údržba predurčujú tento typ dekorácie k širokému využitiu v moderných aj klasických priestoroch.

Nebojme sa vyskúšať nové trendy, moderné farby, kvalitné materiály, pretože nám dokážu život len spríjemniť.