Montáž masívnej drevenej podlahy

drevené parkety

28.06.2015

Stojí to za to?

Pýtate sa – stojí to za to, vydržať inštalovanie masívnej drevenej podlahy? Veď to trvá... Nebolo by jednoduchšie dať si  „naklikať“ hotové laminátové či drevené parkety a za dva dni mať pokoj?

 

Ako všetko, čo je hodnotné a originálne, aj drevená podlaha sa neurobí ľahko a rýchlo.

Montáž masívnych drevených parkiet vyžaduje určitý čas a veľkú remeselnícku zdatnosť montážnika, podobne ako u stolára, ktorý vám vyrobí nábytok na mieru.

Najprv treba starostlivo skontrolovať podlahu , či je dokonale rovná – väčšinou ju po stavbároch treba nivelizovať, t.j dokonale vyrovnať tekutou stierkou. Moderné nivelizačné hmoty, ktoré používame, zaschnú už za pár hodín, takže na druhý deň je možné začať so samotnou pokládkou  parkiet.

Drevené parkety sa na podlahu lepia – kúsok po kúsku ekologickým lepidlom, kým nevznikne celá plocha, vytvorená z krásnych kúskov dreva. Drevená parketa je v tomto štádiu surová – treba ju postupne upraviť a spracovať, aby sme získali želanú konečnú povrchovú úpravu.

Parkety sa prebrúsia, zbrúsený drevený prach sa zmieša s tmelom a vznikne hmota, ktorá sa dokonale rozotrie do všetkých špár. Po zaschnutí sa  drevená podlaha opäť brúsi špeciálnym brúsiacim strojom a ďalej upravuje.

Konečná úprava masívnej podlahy sa prevedie podľa vašej voľby – voskovým olejom alebo lakovaním, čo prebieha tiež vo viacerých fázach.

Výsledok? Fantastický! Máte podlahu, ktorá je  umeleckým dielom, originál len pre vás. Navyše úplne prírodný a ekologický, s nekonečnou životnosťou.

Veľmi odporúčame!